Vergelijken loont

De school waar onze kinderen op zitten hebben in juni altijd een week extra vakantie. Deze vakantie valt buiten de regulieren school vakanties waardoor het voor ons een fijne mogelijkheid bied om voordeliger op vakantie te gaan. Mede doordat manlief niet in de school vakanties vrij kan krijgen van zijn werk is deze extra vakantieweek van de kinderen een welkom cadeautje.

Zodra het afgelopen jaar bekend werd welke week het dit jaar zou worden in juni heeft manlief die al aangevraagd als vakantie week en gelukkig is dat ook goedgekeurd.

Mede doordat het buiten de reguliere schoolvakanties valt is het rustiger op de vakantie bestemmingen. Wij voelde dus tot voor kort ook totaal geen druk om te boeken voor het te laat zou zijn. Maar hadden wij dat juist wel moeten doen? Was een vroegboekkorting voordeliger dan een last minute aanbieding? Of maakt dat allemaal niet uit? Zijn er misschien nog andere manieren om voordelig op vakantie te kunnen gaan.

Vooraf aan het boeken maakte wij duidelijke afspraken. Wat willen we wel en wat niet. We kwamen al snel tot de conclusie dat we dit jaar in een huisje willen. Een huisje van alle gemakken voorzien. Het liefst met een hoop faciliteiten in de buurt. Genoeg te doen voor de kinderen. Tot slot de hondjes moeten ook welkom zijn want die nemen we graag mee.

Al snel kwamen we wederom uit op een vakantiepark waar we al meerdere malen zijn geweest. Wat ons goed is bevallen maar, Waar vooral onze oudste zoon zich ook prettig voelt. Hij noemt dat zijn lievelingsvakantie. Het klinkt misschien raar maar Als hij het naar zijn zin heeft, kunnen wij ook genieten. Hij weet op dat vakantiepark namelijk precies waar hij aan toe is. Waar alles is, zelfs de dagindeling ligt in grote lijnen vast. Dat geeft hem rust. Als hij die rust heeft is er voor ons de mogelijkheid tot ontspannen zo simpel is het.

Nu we alles zo op een rijtje hadden staan was het belangrijkste nog om die vakantie te boeken voor de meest voordelige prijs. Toen de kinderen klein waren hadden we via een website een kortingscode die maar liefst 40-50% korting gaf op de vakantie. Helaas kwamen we er achter dat deze code nu niet meer werkt. Voor het vroeg boeken waren net twee weken te laat en gaf ons een korting van 30%. De lastminute aanbiedingen ging voor slechts 20%. Al met al kwamen we op een bedrag uit dat veel hoger lag dan waar we op hadden gehoopt. Dus ik zei tegen manlief nou het is niet anders. Boek maar het is wel goed zo. Nee zei manlief ik zal nog eens een rondje op internet struinen om te kijken of ik nog iets anders vinden kan. Wonder boven wonder vond manlief dat na nog geen 10! Minuten zoeken. Ik vind dat dus ongelofelijk. Zelfs de zelfde vakantie vergelijken op verschillende manieren loont dus. Inplaats van bijna 870 euro te moeten betalen voor een midweekje ( in een vip huisje) kwam het totaal bedrag nu op 472 euro inclusief reserveringen, honden etc. Precies de korting waar we op hoopte. Het enige wat ons nu nog rest is de dagen aftellen.

 

 

3 thoughts on “Vergelijken loont

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s